Gibbscam3D Systems (NYSE:DDD) meddelar att man förvärvat samtliga aktier i Cimatron Ltd (utvecklare av CAM programmen GibbsCAM och CimatronE) för ca 97 miljoner USD. Integrationen av GibbsCAM och CimatronE in i 3D Systems befintliga mjukvaruportfölj stärker således 3DS’ ledande position inom 3D printning & avancerad tillverkning genom att man nu kan erbjuda ett komplett workflow inom ”digital manufacturing” som omfattar såväl additiv tillverkning som traditionell tillverkning. Förvärvet ger 3DS tillgång till ny teknologi samtidigt som man uppnår en mer täckande säljorganisation globalt.

 

“GibbsCAM och CimatronE produkterna är strategiskt en ”perfect fit” för vår verksamhet. Vår mjukvarudivision förstärks samtidigt som vi får tillgång till kompletterande teknik inom tillverkning och breddar vår befintliga säljorganisation. Vi tror att denna kombination ger unika synergieffekter med signifikanta fördelar för både kunder och aktieägare, ” kommenterar Avi Reichental, President och CEO hos 3DS. “Vi är glada att få välkomna Danny Haran, CEO i Cimatron Ltd, och hela hans globala team till 3DS när vi nu kompletterar våra lösningar för digital tillverkning.”

 

GibbsCAM®, erbjuder kraftfulla CAM lösningar för digital tillverkning, för företag som arbetar med enstyck, kortserie och serieproduktion. CimatronE är en integrerad CAD/CAM lösning för verktygstillverkning som erbjuder full associativitet genom hela utvecklingsprocessen, från offert till leverans. GibbsCAM, erbjuder kraftfulla och lättanvända lösningar för programmering av alla typer av CNC maskiner inom skärande bearbetning, från enklaste svarv och fräs till de mest komplexa fleraxliga och flerspindliga MTM maskinerna. GibbsCAM representeras i Norden av Fructus Data AB.

 

“Med 30 år som leverantör av kostnadseffektiva programlösningar som förenklar och effektiviserar produktion, är detta en ypperlig tidpunkt för oss att bli del av en större organisation. Detta gör att vi nu kan accelerera våra processer och öka genomslaget på marknaden ytterligare,” säger Danny Haran, tidigare CEO hos Cimatron.

 

Mer information: www.3dsystems.com / www.gibbscam.com / www.fructus.se