FANUC CORPORATION kan idag annonsera uppköpet av 695,000 m2 markyta i Tochigi prefekturen norr om Tokyo med syfte att utöka produktionskapaciteten av CNC, servomotorer och servoförstärkare. I samma satsning kommer FANUC även att utöka sina forskningsanläggningar vid huvudkontoret. Schemalagda avslutningsdatum för byggnadsprojekten är april respektive maj 2016, med en total investerings summa på runt 130 miljarder yen.

Om FANUC:

FANUC Europe Corporation är en världsledande tillverkare av Factory Automation (CNCs), Robotar och Robomachines (Robodrill, Robocut and Roboshot). Sedan starten 1956, har FANUC bidragit till automatisering av verktygsmaskiner som en pionjär i utvecklingen av CNC utrustning. FANUC-teknologin har bidragit till en global tillverkningsrevolution, som utvecklats från automatisering av enskilda maskiner till automatisering av hela produktionslinjer. Runtom hela Europa ger FANUCs omfattande nätverk av 900 anställda stöd inom områden som försäljning, teknisk support, logistik och kundservice. På så sätt har du alltid en kontaktperson som talar ditt språk.

FANUC sysselsätter över 5.000 personer världen över. Placerat vid foten av Mount Fuji, nära Lake Yamanaka i Japan, ligger FANUCs egen produktionsfabrik. Här möjliggör över 2.000 av FANUCs robotar den månatliga produktionskapaciteten på 25.000 CNC-styrenheter, 5.000 robotar, 125.000 servo-och spindelmotorer samt 5.000 Robodrill, 500 Roboshot, 100 Robocut och 160 CO2-lasersystem.

Kontakt: Susanne Björkman Marketing Coordinator susanne.bjoerkman@fanuc.eu Office: +46 (0) 8 505 80 730