CK_Johansen_1Sedan 2007 har C&K Johansen i Danmark stegvis byggt ut en befintlig press till en komplett 4-presslinje med en skyttel och tre SpeedFeeders från AP&T. Tre av pressarna har tidigare levererats av AP&T och den minsta på 250 ton har helrenoverats för att matcha kraven på hög produktivitet och tillgänglighet.

 

Nu har företaget lagt en order på ytterligare en SpeedFeeder för att fullfölja installationen. Det innebär att flödet mellan pressarna kommer att bli betydligt snabbare och det blir enklare att applicera nya detaljer i produktionen. Den nya SpeedFeedern innebär också att hanteringen av ämnen blir enklare. Tidigare användes dubbelgripdon som ofta behövde bytas ut för att klara fler operationer med samma matare.

 

För C&K Johansen är det en del av den långsiktiga strategin att fortsätta att automatisera produktionen.

 

– En effektiv och flexibel produktion med hög tillgänglighet på maskinerna är en förutsättning för att vi ska vara fortsatt konkurrenskraftiga, säger Peter Møller, VD på C&K Johansen AS Denmark.

 

C&K Johansen är en ledande leverantör av djupdragna plåtdetaljer i mindre och större serier till de flesta branscher. Bland de produkter som formas finns bland annat komponenter till bromsar, motordelar till lastbilar, armaturer och delar till lantbruksmaskiner.

 

Leverans och installation av den sista SpeedFeedern beräknas vara klar till våren 2015.