Edströms Maskin har skrivit exklusivt agent avtal med premiumtillverkaren KITAMURA.

Företaget Kitamura ägs och drivs av familjen Kitamura. Kitamura har som företag utvecklat diverse produkter och maskiner sedan 1933. Beslutet att fokusera på enbart verktygsmaskiner togs 1971. Kitamura är känt för sin höga tillförlitlighet samt välbyggda maskiner och unika lösningar.

Kitamura erbjuder ett komplett sortiment av “Mycenter” – Vertikala, Horisontella 250 mm – 1250 mm pallettstorlek och 5-axliga verktygsmaskiner som sålts till en kundbas i 52 länder över hela världen. 81 år av innovation och nyskapande.

Exempel på en av Kitamura:s unika lösningar är att de kombinerar den stabila plangejd tekniken med mycket hög förflyttnings hastighet, ända upp till 60 m/min.

Henrik Olsson, VD för Edströms Maskin känner att Kitamura kompletterar sitt befintliga produktprogram, vi har länge letat efter en tillverkare som tar vid där HAAS och CHEVALIER slutar storleksmässigt, dessutom har de ett antal intressanta tekniska lösningar som sticker ut en del. För Europa har Kitamura ett upparbetat reservdelslager och maskinutställning i Tyska Dusseldorf.