SKF-ÖvervakningGöteborg, den 17 november 2014: SKF har fått order av LKAB för övervakning av samtliga fem bergspel vid gruvan i Malmberget, Gällivare. Bergspelet transporterar malm dygnet runt och betraktas som en kritisk utrustning, vilket innebär att om bergspelet stannar så påverkas produktionen i gruvan.

 

SKF har i många år levererat både portabel mätutrustning och online system för detektering av lagerskador i bergspelen vid samtliga LKAB:s gruvor under jord. Det finns väldokumenterade referensfall där mätsystemet lyckats undvika haverier i maskinutrustningen.

 

– Vi är stolta över att få förtroendet att övervaka samtliga fem bergspel vid LKAB:s anläggning i Malmberget. Övervakningen sker via SKF:s service center i Gällivare med gott resultat. Det är en fördel för kunden att expertisen är geografiskt nära, säger Magnus Mäki på SKF Solution Factory i Gällivare.

 

För ytterligare information, kontakta:

Gösta Andersson, Kommunikation SKF Sverige AB,

Tel: 031-337 30 60, Mobil: 0705-98 68 99

E-post: gosta.andersson@skf.com