LNS-SNB1kFrån första januari 2015 försvinner namnet Lönne Scandinavia AB. Efter att Brammer Group PLC förvärvade Lönnekoncernen i januari 2014 görs nu sista steget i integrationen till Brammer.

Som del i den på Londonbörsen noterade koncernen Brammer med över 3500 anställda är strategin nu på plats för en offensiv satsning i den Skandinaviska marknaden.

– I snart 70 år har Lönne Scandinavia arbetat upp en stark ställning i den Skandinaviska marknaden med en imponerande kundportfölj. Brammers strategi och ambition med förvärvet är att stärka och utveckla denna position ytterligare. Det är därför rätt att ändra namn till Brammer för att fullt ut integrera med Europas största aktör inom vår nisch, säger Jörgen Ottosson, chef över Brammer i Sverige.

Brammer Group PLC som etablerades 1920 är idag Europas ledande leverantör inom distribution av industriprodukter till eftermarknaden. Koncernen är representerad i 20 länder, har ca 100 000 kunder och omsatte närmare 9 miljarder SEK 2013.

– Med namnbytet får Lönne Scandinavia AB en synlig tillhörighet med Brammerkoncernen. Samtidig får Brammer en stark marknadsprofil i Norden, och namnbytet underlättar vidare utveckling och satsning i regionen. För existerande kunder ger namnbytet en fördel i form av full tillgång till Brammers kompetens och produktportfölj inom eftermarknad, säger Jörgen Ottosson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen OttossonE

VP, Brammer Sverige

Tel: +46 (0)708-75 02 73

www.lonne.com, www.brammer.biz