AP&T har tagit fram en ny ämnesmatare som möter fordonsindustrins krav på allt högre produktionshastighet. Den nyutvecklade ämnesmataren ger möjlighet till dubbelt så hög hastighet som en konventionell ämnesmatare, och är avsedd för ämnen till större fordonsdetaljer (A-klass), som dörrar, tak och bilsidor.

– Konstruktionen är utvecklad för att motsvara fordonsindustrins höga krav på korta cykeltider. Den är också anpassad för en skonsam materialhantering och lämpar sig väl för till exempel aluminium, säger Martin Sahlman, produktchef för Automation på AP&T.

Den nya ämnesmataren, DST-DH, är baserad på AP&T:s servicevänliga standardmoduler och utrustad med dubbla Gantry 200-matare. Centreringsborden är borstförsedda för att säkerställa en repfri hantering. Plockningen sker med hjälp av vacuum. Ämnesmataren kan kompletteras med tvätt och anoljare. Tack vare att ämnesmataren är modulbaserad kan den skalas ner för att även passa andra applikationer inom till exempel vitvaruindustrin.

Fakta om DST-DH Destacker DoubleHead

  • Kapacitet upp till 20/40 ämnen per minut (enkla/dubbla).
  • Matning av aluminiumämnen utan prestandaförlust
  • Ämnesstorlek upp till 3500 x 2000 mm.
  • Matning av enkla, dubbla och lasersvetsade ämnen.
  • Automatiskt gripdonsbyte som option.
  • Helautomatisk omställning av separeringsenhet.
  • Tvätt och anoljare som option.