fanucimts14-2FANUCs nya CNC system 0i-F är den senaste generationen av världens mest populära CNC serien 0i, som nu även har designmässiga likheter till den mångsidiga FANUC 30i samt ett 15 tums skärm tillval. 0i-F serien har samma användarvänlighet, minimerad stilleståndstid och kommunikationstillval som 30i CNCn, tillsammans med att ha ett kompatibelt PMC ladder. Detta innebär enklare drift och underhåll över fabriksgolvet.

Flexibiliteten i att använda samma motorer, förstärkare, kringutrustning (operatörspaneler, I/O moduler/, iPendant (portabel operatöspanel), som 30i serien förenklas användarvänligheten och underhållet av 0i-F ytterligare. De flexibla och gemensamma PMC funktionerna hos både 0i-F och 30i-B inkluderar: Multi PMC, ladder modul hantering, funktionsblock, flerspråkskommentering, samt I/O-Link i.

Med ett ökat axelantal av totalt 9 kontrollerade axlar för 1-kanalsystem av både 0i-MD (fräsning) och 0i-TD (svarvning) samt ett 2-kanalsystem med totalt 11 kontrollerade axlar för 0i-MF, är 0i-F serien mer mångsidig för att ytterligare kunna förbättra prestandan. Andra nya funktioner för 0i-F är: 15 tums skärm, I/O-Link i, FSSB för snabb gängtapps styrning, axel namns utökning, mapphantering av program, snabb omstart, flexibel axel-kanal tilldelning, flerkanals PMC, ladder modul hantering, EtherNet/IP och PROFINET.

FANUCs nya standardiserade CNC plattform möjliggör förbättrad CNC funktionalitet med PC teknologi. Inbyggd Bluetooth tillåter användningen av trådlös teknologi för att hantera CNCn med tangentbord eller mus. Det är alltså möjligt att via en remote desktop överföra data mellan t.ex. en iPad och CNC. Avancerade PC-applikationer som CAD/CAM eller NCGuide finns nu tillgängliga för CNCn på distans, vilket innebär en förbättrad funktionalitet och användning. Andra nya funktioner för FANUCs nya standardiserade plattform är: förbättrad 3D grafik med MANUAL Guide i, ny dataserver med större lagringsutrymme och användning av kringutrustning såsom tangentbord och mus.

FANUCs Digital Servo Adapter med nytt EtherCAT gränssnitt ger mer kraft till applikationer som kräver hög hastighet och hög noggrannhet. Denna Digital Servo Adapter möjliggör att FANUCs servomotorer kan styras från en separat kontroller över EtherCAT.

Från 1 till 8 axlar kan kontrolleras, inklusive ett spindelgränssnitt och flera stora servomotorer – upp till 3 stora servomotorer samtidigt för industriella maskiner. Adaptern ger möjlighet att t.ex. ersätta hydrauliska axlar med FANUC motorernas höga precision och prestanda. EtherCAT-gränssnittet är idealt för industriella maskiner som: servopressmaskiner, trådsågsmaskiner och elektriska formsprutor.