acgaccentACG Accent AB i Borås utvecklar kreativa produktmärkningskoncept i världsklass med minsta möjliga miljöpåverkan. Företaget bildades 1991 och efter att ha vuxit i jämn takt sedan starten köpte de hela maskinparken för transfertillverkning av Stema Specialtryck våren 2010. Affären innebar en rejäl expansion av verksamheten för ACG Accent.

 

– Genom att erbjuda en egen designstudio, egen produktion av transferkoncept och delar av labelkoncept samt en global logistiklösning garanterar vi optimal kundnytta jämfört med våra konkurrenter, berättar Susanne Hultin, Business Developer på ACG Accent. Målsättningen är att vara marknadsledande inom dessa områden.

 

Företaget ingår i ACG Gruppen, som sedan 1961 drivs av Reimar Westerlind med familj, där etikettavdelningen ursprungligen startades för 35 år sedan som en avdelning på ett annat företag inom gruppen. Inriktningen var redan då textil varumärkning, främst gentemot dåvarande konfektionsindustri i Sverige. Idag vänder de sig till krävande företag i textil- och konfektionsindustrin som vill höja värdet på sitt varumärke ochh de upplever ett stort ordertryck.

 

Utmaningen ligger just i ACG Accents tillväxt med många ordrar och en hel del manuell hantering. De har redan börjat arbeta med omfattande strukturella förbättringar men ser en stor potential i det fortsatta arbetet tillsammans med Produktionslyftet.

 

– När de flesta nöjer sig med mindre kämpar vi för att erbjuda våra kunder de mest innovativa värdeskapande och ansvarstagande produktmärkningskoncepten på marknaden, säger Susanne. Allt hänger ihop med vår värdegrund som sammanfattas med Be Inspired, Think Ahead, Create Value!

 

Kontakta gärna Susanne Hultin på telefon 033-17 88 85 eller på e-post susanne.hultin@acgaccent.se