För 20 år sedan, 1994 investerade Ölands Vattenskärning i sin första vattenskärningsmaskin. Idag är Ölands Vattenskärning ett av de största vattenskärningsföretagen i Skandinavien med fyra maskiner, samtliga levererade av Water Jet Sweden. Nu gör Ölands Vattenskärning sin största investering någonsin och ersätter sin första maskin med en större, ultramodern vattenskärningsmaskin.

Det blir den första vattenskärningsmaskinen Water Jet Sweden levererar med 5 individuella skärhuvuden.

–        Vårt styrsystem klarar upp till 6 individuella skärhuvuden. Hittills har vi många kunder med 4 huvuden, men detta är den första med 5 helt individuella skärhuvuden och, så vitt vi vet, den enda i sitt slag i världen, säger Peter Rüden, Försäljningschef Skandinavien.

Investeringen har diskuterats i flera år och föregåtts av noggranna beräkningar av kapacitet och prestanda kontra kostnader. Allt för att hitta en optimal lösning för kunden.

–        Varje enskilt skärhuvud får visserligen något mindre aktionsradie, men det kompenseras av att maskinen har större skäryta och att 5 huvuden klarar skära fler jobb samtidigt och på så sätt får kunden högre produktivitet. fortsätter Peter.

Den nya maskinen mäter 4×6 m (24 m²) och är utrustad med all den senaste teknologin. Den kommer kunna köras dygnet runt och med flera olika jobb samtidigt.

–        Det här är en långsiktig satsning på ökad kapacitet och fler uppdrag. Genom att kunna lägga upp 6 olika jobb efter varandra kan maskinen utnyttjas maximalt, dygnet runt, Vi utökar även pumpkapaciteten och vår totala produktionskapacitet kommer öka med 20 % i och med denna investering, berättar Hans Wreinert, VD på Ölands Vattenskärning AB.

Den gamla maskinen levererades från Water Jet Sweden för 20 år sedan, som maskinbygge #2, men den fungerar fortfarande problemfritt och skall säljas vidare som begagnad. Den har en skäryta på 2,5 x 2 är utrustad med 5 fasta huvuden (4 abrasiva och 1 renvatten). Inte nog med att den gamla maskinen fungerar fortfarande, den har dessutom körts av en och samma operatör i alla 20 år.

–        I år har Mats Johnsson 20 års-jubileum som operatör hos oss, vilket är unikt i branschen. Vad är väl inte bättre än att fira det med ge honom en ny och världsledande maskin att jobba med, avslutar Hans Wreinert stolt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Rüden

Försäljningschef Skandinaviska

Water Jet Sweden AB

0457-455 460

peter.ruden@waterjet.se

Hans Wreinert

VD

Ölands Vattenskärning AB

0485-30544

info@olandsvattenskarning.se