Ola-o-Eddie2Sedan 2004 har ALMI, Västerås Stad, Handelskammaren och Marknadsföreningen årligen tillsammans med ett antal partners och sponsorer arrangerat näringslivsgalan Guldstänk för att ”lyfta fram och premiera goda förebilder och ambassadörer för företagande, innovationer och marknadsföring”. 2014 gick Guldstänk av stapeln den 13 mars och över 1000 personer samlades i Västerås konserthus för att vara med om prisutdelningen.

 

I februari presenterades de nominerade företagen där Robot System Products var en av tre företag som hade chansen att vinna priset. De senaste 3 åren har företagets exportandel ökat från 29% till 56% av omsättningen. Företaget använder sig främst av lokala underleverantörer dels för att främja den lokala marknaden och dels på grund av den produkternas höga kvalitet. Detta är även en faktor till snabba leveranser till kunder.

 

Torsdag den 13 mars presenterades Robot System Products som 2013 års vinnare med motiveringen:

 

”Årets Exportföretag har lyckats med konststycket att under lång tid ha en mycket god exportutveckling, kombinerad med solid ekonomi och ett kontinuerligt positivt rörelseresultat. En av framgångsfaktorerna är att den globala försäljningen är lokalt förankrad – en annan framgångsfaktor är naturligtvis ett gott samarbete med företag i regionen.

Detta företag är definitivt en produkt av vår stad, de ligger i framkant när det gäller innovativa produkter och flexibel tillverkning. Företaget har ökat sin export med drygt 200% under de senaste 3 åren och har idag en exportandel på imponerande 56%. Ett gediget tekniskt kunnande samt kreativa innovatörer ser till att robotar blir unika utförare – anpassade efter varje kunds önskemål.”

 

För mer information kontakta:

 
VD; Ola Wallster: 021-81 66 02, 070-656 87 30
Vice VD; Eddie Eriksson: 021-81 66 03, 070-222 10 90

 

Robot System Products utvecklar, konstruerar, tillverkar och säljer kringutrustning till och runt industrirobotar. Huvudkontoret finns i Västerås och företaget finns representerat i över 20 länder.