USP-ToolingUlf Renberg startade företaget USP Tooling AB 1973 och har sedan dess tillverkat verktyg till industrin men senaste åren har det allt mer blivit tillverkning av maskindelar med stor noggrannhet och specialdetaljer i svårbearbetade material.

USP Tooling har en gedigen maskinpark med mycket stort kunnande inom gnistbearbetning varför de har valt att möta den ökande efterfrågan på specialjobb med denna CUT 400, maskinen trådgnistar detaljer som är över en halv meter höga och har konskärning 45 grader över hela arbetsområdet.

Efter drygt 40 år i branschen står nu USP Tooling inför ett generationsskifte, sonen Jesper tar över stafettpinnen. Ulf kommer inledningsvis att finnas kvar med teknik och problemlösningar.

CUT 400 har ett arbetsområde på 800 x 550 x Z-510mm med noggrannhet på 0.004 enligt VDI 3441. GF AgieCharmilles som vid årsskiftet bytte namn till GF Machining Solutions representeras i Sverige av TL Maskinpartner AB.