VW_FAW_Project_Team_2I början av 2014 levererar AP&T ytterligare en hydroformningspress till VW-FAW i Changchun, Kina. Det är den tredje affären på kort tid som AP&T gör i Changchun, och den andra med VW-FAW.

 

– Vi ser ett växande intresse för hydroformning i Kina och får allt fler förfrågningar från tillverkare av fordon och fordonsdetaljer. Att VW-FAW nu köper ännu en press av oss är ett viktigt kvitto på att vi uppfyller högt ställda förväntningar, säger Peter Robisch, Product Manager för hydroformning inom AP&T.

 

Den nya hydroformningspressen, med en presskraft på 3500 ton, ska användas för tillverkning av hjulupphängningsdetaljer. Installationen ska genomföras under våren 2014 och utrustningen är planerad att tas i drift i maj.

 

VW-FAW i Changchun har nära 10 000 anställda och en produktionskapacitet på ca 600 000 bilar. Anläggningen ägs gemensamt av Volkswagen och kinesiska FAW.