Lennart-Thorn+Andreas-Sülau– Jag brinner för industriteknik och tror på utveckling genom samverkan. Att få vara med och bygga upp IUC Väst från grunden är en fantastiskt spännande utmaning, där jag tror att mina erfarenheter av regionalt utvecklingsarbete utifrån företagens behov kommer väl till pass 

 

Andreas Sülau som fick tjänsten som VD för IUC Väst AB ser fram emot att börja sitt nya jobb under januari 2014. Andreas kommer närmast från en tjänst som rektor för vuxenutbildningen i Uddevalla och dessförinnan som processledare för Teknikcollege.

 

I arbetet med att hitta VD anlitades chefsrekryteringsföretaget Tarasso AB. Ett stort antal kandidater anmälde sitt intresse för tjänsten.– Den person vi har valt motsvarar väl de krav och förväntningar vi hade när vi formulerade kravprofilen för VD-tjänsten, säger Lennart Thorn, styrelseordförande för IUC Väst AB.  Andreas erfarenhet från tillverkande industri, kompetens från samverkan mellan industri och offentlighet, tillsammans med ett brett nätverk inom Fyrbodal är delar som vi värderat högt.

 

IUC Väst AB är en del av paraplyorganisationen IUC Sverige. Uppdraget är att främja den industriella utvecklingen i Fyrbodals ca 350 tillverkande företag, genom att öka konkurrenskraften och möjligheterna att växa.  Detta görs genom att stärka utvecklingen av kompetens, produktion, produkter och marknader. IUC Väst AB skall vara företagens naturliga kontakpunkt i denna process.