Volvo_S60SKF meddelade idag att man kommer att starta leveranser enligt ett kontrakt med Volvo Car Corporation i Kina. Kontraktet gäller leverans av hjullagerenheter och en lagerenhet för MacPherson-upphängning till den nyligen lanserade modellen Volvo S60L som kommer att tillverkas i Volvos nya fabrik i Chengdu i Kina.

 

“SKF och Volvo har ett starkt globalt samarbete och ett partnerskap som går långt tillbaka i tiden. Samma sak sker nu i Kina där våra team arbetar nära tillsammans. För att vara en stark teknisk partner och för att stödja våra kunders tillväxt i Kina, som Volvo, har vi samlat lokal, kunnig teknisk personal inklusive produktkonstruktion och utveckling, testning och validering samt laboratorier med globala standarder och ett centrum för produktundersökningar här i Kina. Vi står redo att hjälpa våra kunder i deras expansion i denna snabbväxande marknad”, säger Torsten Nordgren, chef för SKF Automotive Asia.

 

 

Förra året tillkännagav SKF en investering för ett nytt SKF Campus och en fabrik för tillverkning av tredje generationens hjullagerenheter och lagerenheter för MacPherson-upphängning. Investeringen gör det möjligt för SKF att öka den lokala kapaciteten för att stödja Volvos och andra fordonskunders tillväxt i Kina. Den nya fabriken i Jiading/Shanghai kommer att vara i full drift 2014.

 

 

SKF har levererat hjullagerenheter och lagerenheter till MacPherson-upphängning till Volvo S80L i Kina sedan 2007 och kommer nu att börja leverera även till nya S60L. Båda bilmodellerna är speciellt anpassade till den kinesiska marknaden.

 

MSBU Hub-bearing