TOP-line original

Från den 1 januari 2014 är det HORN Sverige som har agenturen för Applitec Moutier SA – Swiss Tooling i Sverige. ”Det är en agentur som vår Danska sida (JR TOOL ApS) har haft under många år. På vårt lager i Vejle finns ett brett utbud av Applitec produkter upplagda” Säger Tony Asplund Försäljningschef Sverige 

Applitec är en schweizisk tillverkare av längdsvarvnings verktyg. Deras särskilda styrka är verktyget för tillverkning av mycket små detaljer och massproduktion av längdsvarvnings detaljer med snäva toleranser.

Det finns mycket nyheter från applitec  som tex

ZXT som är en ny geometri från Applitec för spårstickning och längdsvarvning.

“Geometrin är framtagen för skär i ”familjen TOP-LINE” och ger en mycket bra spånkontroll. Skären finns i bredd från 1,0 till 4,0 mm och hörn radie från 0,01mm till 0,40m”

Axiell spårstickning med system 25A

För axialspår från diameter 15mm och uppåt samt stickdjup upptill 18mm. Hållare finns i fyrkant- och cylindriskt utförande samt för kassett systemet K220. Samtliga hållare har extra kylkanaler för att ge bästa möjliga kylning och spånavgång.

“Skären finns i utförande 25A som är 2-skärigt och 15A som är 1-skärigt vilket därmed tillåter större Stickdjup”  avslutar Tony

För ytterligare information, www.phorn.se

Axiell ZVT