Abene-VHF-360ABENEs storsäljare ABENE VHF-360, som är företagets volymmässigt största produkt och produceras sedan början av 2000-talet, tillverkas och säljs nu också med FANUC styrsystem. VHF-360 kommer i framtiden parallellt att marknadsföras med styrsystem från Heidenhahn som sedan länge är ABENEs största leverantör av styrsystem. 

 

– Detta speglar vår ambition att möta den ökade efterfrågan, speciellt på exportsidan, framhåller platschefen vid ABENEs anläggningar i Valdemarsvik säger Ari Terävä. Vi räknar med att årets exportökning för vår del blir minst lika stor som under 2012, om inte större. Kunderna skall i framtiden kunna välja styrsystem på alla nya maskiner från oss oavsett på viken marknad de finns. 

 

Den första maskinen med FANUC styrsystem såldes redan på EMO-mässan i oktober.

 

Ytterligare upplysningar lämnas av Ari Terävä, tel  0123-511 75