Abb-Overview-Maser-V1Production Screen är ABB:s senaste mjukvara för att skapa ett användarvänligt gränssnitt mellan operatör och robot.  Genom att använda smarttelefonernas logik kan man snabbt och enkelt skräddarsy menyer på robotens styrenhet FlexPendanten.

 

· Multifunktionell: Designad för att passa ett antal olika robotapplikationer, inklusive bågsvetsning, punktsvetsning och limning/kittning.

 

· Enkel att använda: Windowsbaserad och användarvänlig navigation för kundanpassning av FlexPendant-menyer.

 

· Enkel att programmera: Skapa dina egna widgets med hjälp av ABB:s ScreenMaker eller annan programvara.

 

ABB:s nya Production Screen lyfter in de smarta mobilernas enkla logik i robotstyrenheten FlexPendant. Det nya programvarupaketet använder grafiska objekt, så kallade widgets, för att utföra grundläggande robotfunktioner. Widgets kan skapas med hjälp av antingen ABB ScreenMaker eller annan programvara, exempelvis Microsoft Visual Studio.

 

”Tack vare de smarta mobilerna har vi kommit att ta enkla grafiska gränssnitt för givna. Production Screen möjliggör att enkelt kundanpassa menyerna på FlexPendanten, på samma sätt som i en smart mobil”, säger Per Löwgren, produktchef vid ABB.

 

Programvarans kundanpassade skärmmodellering och användarvänliga navigering är konstruerad för att passa ett antal olika robotapplikationer, bland annat bågsvetsning, punktsvetsning och limning/kittning. Widgets kan programmeras att utföra informations-, styr-, övervaknings- och meddelandefunktioner. Kunder kan enkelt välja vilka widgets de behöver samt hur dessa ska se ut. Färdiga widgets kan också delas och laddas ned från ABB:s applikationsbibliotek, Robot Apps.

 

”Production Screen möjliggör ett kostnadseffektivt sätt för operatörer att interagera med roboten direkt från FlexPendanten..”, säger Löwgren ”. Genom att operatören får full kontroll genom att bara de relevanta funktionerna blir synliga på skärmen. Det gör att operatörerna kan fokusera på produktionsrelaterad data och därmed arbeta effektivare.”

 

ScreenMaker är ett programvarupaket från ABB med vars hjälp användare kan skapa eller modifiera widgets utan att behöva använda Microsoft Visual Studio eller NET-programmering.

 

Alla produkter från Robotics stöds fullt ut av Robotics globala sälj- och serviceorganisation på mer än 100 orter i 53 länder.

Se filmen: ABB Robotics – Production Screen

Besök www.abb.com/robotics för mer information.