Seco lanserar nu CS100, en ny keramisk sort framtagen för grovbearbetning i nickelbaserade, värmeresistenta superlegeringar. CS100 är mycket resistent mot såväl kemisk påverkan som mekaniskt slitage vilket förlänger skärets livslängd. Det gör den till den optimala lösningen för att möta bl.a. flygindustrins ökande behov av HRSA-material.

CS100 lämpar sig för bearbetning av precisionskomponenter i material som Inconel, Nimonic och Waspaloy för flyg- och kraftindustrin. CS100s slitstyrka ger ökad livslängd vilket bidrar till förbättrad produktivitet och minskade kostnader per detalj. Utöver detta kan CS100 reducera bearbetningstiden och öka kostnadseffektiviteten genom att tillåta högre skärhastigheter jämfört med hårdmetallsorter.

CS100 kompletterar Secos befintliga produktprogram av PCBN- och hårdmetallsorter för bearbetning i dessa utmanande material.

Kontakta din lokala Seco-representant eller besök www.secotools.com/cs100 för skärdata och ytterligare information.