Företaget tillverkar industriugnar och utrustning för värmebehandling till industriföretag över hela världen. Sedan Kimmo Ainassaari startade sitt företag 1975 har han kunnat bidra med sitt innovativa tänkande i utformning av både stationära och mobila värmebehandlingsenheter. Idag är man 25 anställda i Göteborg.

I tillverkningen av ugnarna används olika material, bland annat strömledande koppar till vissa värmeelement. Även kromplåt för snygga ytterhöljen och kraftigare plåt till stommen i en del ugnar som vi skär till. –Därför valde vi att investera i en mångsidig 3kW fiberlaser från Bystronic som klarar av alla möjliga metaller. Lasern skär upp till 20 mm stålplåt, men det är mest tunnplåt upp till 3 mm vi kör i vår egen produktion, och vi ser att vi nu kan ta in mera legoarbeten, då vår egen produktion går så snabbt att klara av.

Kimmo Ainassaari är en nestor i Sverige då det handlar om värmebehandling och än stannar han kvar i företaget innan det är dags att börja lämna över till barnen Lisa och Per. – De har idag kompetenta kunskaper i företagets verksamhet, och investeringen av den nya fiberlasern från Bystronic är en strategiskt riktig åtgärd. ­­­­Så vi ser framtiden an med god tillväxt och framtidsoptimism avslutar Kimmo.

För mer information, vänligen kontakta:

Bystronic Scandinavia AB:

Michael Kron (VD). 0734-306050. michael.kron@bystronic.com

ElectroHeat:

Kimmo Ainossaari  031-7643632 kimmo@electroheat.se