2858_X4_Application

 

Seco lanserar nu X4, ett nytt flereggat, tangentiellt verktyg för avstickning och spårstickning av små komponenter. Vändskär till X4-hållaren finns i bredder från 0,5 till 3,0 mm. Skären minimerar materialåtgången vid avstickning och möjliggör exakt spårstickning och kopiering av små och medelstora, komplexa delar. Prestandan har förbättrats ytterligare genom att den tangentiella hållaren säkerställer hög styvhet, stabilitet och produktivitet.

 

För ökad flexibilitet passar alla typer av X4-vändskär i varje specifikt X4-skärläge, vilket möjliggör en reducerad verktygsuppsättning. Beroende på skärbredden varierar verktygets maximala skärdjup mellan 2,6 och 6,5 mm och kan sticka av maximala diametrar på 5,2–13 mm. X4-vändskär finns i neutralt-, högervinklat- och vänstervinklat utförande.

 

Skären finns i hårdmetallsorterna CP500 och CP600 som är idealiska för bearbetning i ett brett urval av arbetsmaterial. CP600 har en seghet och slitstyrka som passar för de flesta allmänna bearbetningar, medan CP500 ger ökad slitstyrka för mer krävande applikationer.

 

För att ytterligare öka prestandan kan vändskär med MC-spånbrytargeometri användas. Den mångsidiga geometrin åstadkommer utmärkt formade komma- och klockfjäderspånor i en mängd olika material och har en rak egg för att garantera en rak botten i spåret.

 

Samtliga skärhållare är försedda med Jetstream Tooling® Duos teknologi för att ytterligare förbättra produktiviteten, förlänga skärets livslängd och förbättra spånkontrollen. Genom att skicka koncentrerade strålar av kylvätska till optimala punkter i skär- och värmezonerna bidrar Jetstream Tooling Duo till effektiv kylning, förbättrad spånkontroll och hög komponentkvalitet.

 

X4 finns tillgänglig i mars 2013 och erbjuds i följande skaftstorlekar: metrisk 2020 och 2525, imperialmått 0,63, 0,75 och 1,00 tum och Seco-Capto C4, C5 och C6.

 


2858_X42858_X4_Inserts