UR10_UR5_Group01Universal Robots i Danmark har vunnit den danska arbetsgivarorganisationen Dansk Industris, DI, initiativpris 2012 i tät konkurrens med 17 andra tillväxtföretag från hela Danmark. Universal Robots A/S utsågs till den regionala pristagaren för DI Fyn.

Företagets starka tillväxt från start till dagens globala verksamhet var anledningen till att Universal Robots blev tilldelad priset. Totalt har 1 600 robotar lämnat fabriken i Odense sedan starten i slutet av 2008, och kunderna finns idag över hela världen. Robotarna används i ett flertal branscher bland annat för BMW:s biltillverkning i Tyskland och för motorcykeltillverkning i Indien.

Priset överräcktes av danske prins Joachim under DI:s årliga konferens för små och medelstora företag i Köpenhamn i förra veckan.

Läs mer om priset på UR:s webbsida här.

Läs mer om priset på DI:s webbsida här.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Hulgard

Area Sales Manager, Universal Robots

Tel.: +45 69 66 99 13

Mobil: +45 28 14 15 61

E-post: khu@universal-robots.com