20125603_Turbo_10_ApplicationSeco presenterar en betydande utökning av den framgångsrika Turbo 10-serien med hörn- och spårfräsar. Utökningen innebär att vändskärsprogrammet förbättras med nya geometrier och radier, liksom att fräsprogrammet utökas med nya spiralfräsar. Serien blir därmed ännu mer flexibel. Vändskären finns nu tillgängliga med hörnradier från 0,4 till 3,1 mm (0,016 till 0,122 tum). Dessutom introduceras nya geometrier av slipade vändskär som kan erbjuda förbättrad prestanda för särskilt krävande material, t.ex. aluminium, rostfritt stål, titanlegeringar och andra svårbearbetade legeringar.

 

Det nya Turbo 10-sortimentet med spiralfräsar ger tillverkaren den perfekta lösningen för spiralfräsapplikationer som kräver stabilitet, flexibilitet och hög precision. Turbo 10-fräsarna finns tillgängliga i diametrar från 20 till 54 mm (0,75 till 2,00 tum) och inkluderar alternativ för Weldon, Seco Weldon, Combimaster-huvuden, Seco-Capto och dornmontering.

 

Alla fräsar i Turbo 10-serien har precisionsbearbetade skärlägen som motverkar kast samt ger förbättrad stabilitet och verktygslivslängd genom att skapa optimal kontakt mellan skärläge och vändskär. Invändiga kylkanaler bidrar till en hög produktivitet och ger en förbättrad spånavgång. Serien med Turbo 10-fräsar ger nu en flexibilitet som gör att de kan användas till arbeten inom spårfräsning, hörnfräsning, rampning, planfräsning, fickfräsning, dykfräsning och svarvfräsoperationer.

 

Mer information om Turbo 10-serien och de nya tilläggen hittar du på: http://www.secotools.com/en/Global/Products/Milling/Square-sholder-milling/Turbo-10/

 

Seco Tools är en ledande tillverkare av högpresterande metallbearbetningverktyg. Secos produktsortiment innefattar ett komplett program med verktyg och insatser för svarvning, fräsning, försänkning och metall- och träborrning samt kompletterande verktygshållarsystem. Med mer än 25 000 standardprodukter är Seco en komplett leverantör av lösningar för metallbearbetningsindustrin och utrustar verktygsmaskiner, från spindeln ner till skäreggen. Företaget har sitt huvudkontor i Fagersta, Sverige, och finns representerat i fler än 50 länder över hela världen med 40 dotterbolag, distributörer och kanalpartner.

 

Mer information finns på: www.secotools.com

 

Seco Tools AB
Björnbacksvägen 2
737 82 Fagersta
Berg Per-Lennart
Phone : +46-223-40320
per-lennart.berg@secotools.com

20115182_Turbo_10_1 20125608_Tubo_10_2