CoroChuck-930Den 1 mars lanseras CoroChuck 930. Denna hydrauliska högprecisionschuck från Sandvik Coromant ger säker verktygsprestanda vid fräsning och borrning. Passar perfekt vid krav på hög rundgångsnoggranhet. Omfattande test har visat att den här nya hydrauliska chucken har den bästa utdragssäkerheten på marknaden.

 

Fulcrum-teknik

Hemligheten bakom den höga precisionen och utdragssäkerheten är den optimerade designen av membranet som ger maximalt säker fastspänning med två stöd på var sida (”fulcrums”). Denna konstruktion säkerställer utmärkt vridmomentöverföring som förbättrar funktionen hos solida hårdmetallpinnfräsar, borr- och brotschningsverktyg. Funktionen repeteras över flera fastspänningscykler för att bibehålla den höga kvaliteten på komponentytorna och förlänga verktygslivslängden. Dessutom är CoroChuck 930 konstruerad med dämpande egenskaper som minimerar vibrationerna under bearbetningsprocessen.

 

CoroChuck 930 bygger på ett hydrauliskt fastspänningssystem där verktyget snabbt kan spännas fast eller lossas med en speciell momentnyckel, vilket förbättrar effektiviteten. Det krävs ingen extern utrustning för att spänna fast eller lossa verktyget. Chucken klarar mikrometertoleranser vilket förbättrar verktygsprecisionen, ytjämnheten och produktiviteten. Rundgångsnoggrannheten kan mätas ner till <4 μm (157 μtum) vid 2,5 × DC.

 

CoroChuck 930 är lämplig för alla typer av maskiner som antingen har en roterande spindel eller ett roterande arbetsstycke: Fleroperationsmaskiner,flerfunktionsmaskiner, och drivna verktyg i svarvar, samt vertikalsvarvar.

 

Chucken finns i utförandena ”pencil”, ”slender” och ”heavy duty” och är balanserad enligt DIN 69888.

 

Om du vill ha mer information och ta en närmare titt på nya CoroChuck 930, besök www.sandvik.coromant.com/productnews