Awal erbjuder olika displaylösningar och hela koncept av säljställ och butiksinredningar, allt från produktidé och produktion till lagerhållning och distribution. Man för en ständig dialog med olika typer av kunder med varierande behov. Allt detta sammantaget, och i kombination med modernt tänkande inom produktion och logistik, gör dem oerhört flexibla i arbetet med att ta fram kundanpassade lösningar.

En av styrkorna är att de förfogar över en bred produktion. Snabbt och kostnadseffektivt sker tillverkningen i de flesta material. Hantverkskunnandet är stort i prototypverkstaden, där kunskaperna om material och produktion håller en oerhört hög nivå.

Awal investerar nu i två stycken Safan E-Brake, en i ergo-utförande samt en 80-tons kantpress. Conny Plantin, produktionschef på företaget berättar hur de kom fram till att det var hos Din Maskin man skulle handla:

– Vi har haft möjlighet att prova maskinerna hos en kollega i bygden som också har två E-Brake i sin maskinpark. De har varit väldigt nöjda med sina maskiner och det väger såklart tungt – rekommendationer är alltid värdefulla. Vidare uppskattar vi att maskinerna är mycket tysta och de går betydligt snabbare än de kantpressar vi har idag. Sedan tidigare har vi en stansmaskin, Finn-Power C5, från Din Maskin och jag upplever att vårt samarbete har fungerat mycket bra, avslutar Conny.

En E-Brake har en mycket låg energiförbrukning, maskinen gör endast åt energi när pressbalken rör sig, alltså inte i stand-byläge. En sak som verkligen bör poängteras är att eftersom E-WP_20130215_001Braken är fri från hydraulik så slipper man helt ifrån risken för oljeläckage och hanteringen av miljöpåverkande olja. Man slipper även hantera filterbyten och risken av dyra hydraulventilbyten. Att en E-Brake är ergo-utrustad innebär att maskinen har en öppning i stativet för en fotpedal i specialutförande. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

För ytterligare information om servoelektriska kantpressar, kontakta en säljare på Din Maskin, 0370-693400 eller gå in på www.dinmaskin.se