ABB+Employees_marginABB stödjer 40 forskningsprojekt inom framtidens kraft- och automationsteknik vid universitet över hela världen. Forskningsprojekt har valts ut bland över 500 ansökningar från mer än 250 universitet

 

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har valt ut 40 forskningsprojekt efter att ha bjudit in universitet och forskningsinstitut runt om i världen att ansöka om forskningsstipendier för projekt inom utveckling av framtidens kraft- och automationsteknik.

 

ABB Research Grant Program syftar till att stödja lovande forskarstuderanden och etablerade forskarlag i projekt som fokuserar på industriella applikationer inom områdena kraft och automation. De 40 projekten har valts ut bland mer än 500 förslag från mer än 250 universitet i 46 länder.

 

”Vi är glada för det stora intresset och mycket imponerade över kvaliteten i de inlämnade förslagen. Vårt mål är att skapa en innovationsprocess i nära samarbete med ledande forskningsinstitut runt om i världen”, säger Prith Banerjee, Chief Technology Officer för ABB. ”Vi har redan runt 100 samarbeten med universitet runt om i världen och vår ambition är att finansiera 40-50 nya projekt varje år.”

 

Urvalskriterierna har bland annat varit hur väl projekten matchar de 33 forskningsämnen som ABB har specificerat samt projektens potential för industrialisering. ”Vi tittade i synnerhet efter projekt som stödjer vår strategi att utveckla kraft- och automationsteknik som sparar energi och förenklar människors vardag”, säger Banerjee.

 

Forskningsstöden kommer att ligga på runt 50 000–80 000 dollar per år och blir beviljade för ett år i taget men ABB räknar med att stödja projekten över längre tid.

 

De vinnande forskningsledarna informerades i januari 2013 och projektstöden kommer att börja betalas ut så snart de formella kontrakten är klara.

 

Mer information om ABB:s universitetssamarbeten.

 

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

 

För mer information kontakta:

ABB Group Media Relations:

Thomas Schmidt; Antonio Ligi

(Zurich, Switzerland)

Tel: +41 43 317 6568

media.relations@ch.abb.com