UR10_UR5_Group01Sedan Universal Robots startade i USA för fyra månader sedan har de mötts av ett mycket stort intresse från både distributörer och slutkunder.

Universal Robots har redan hunnit knyta till sig 10 distributörer som säljer de danska robotarna på den amerikanska marknaden. Robotarna UR5 och UR10 har öppnat en ny marknad för automatisering av produktionsprocesser för små och mellanstora företag i USA.

Ed Mullen, nytillträdd försäljningschef för Universal Robots i USA, berättar:

– Det finns ingen motsvarighet till våra robotar här som är så pass enkla att programmera, lätta att förflytta och samtidigt relativt billiga.

– Vi har på kort tid lyckats knyta till oss ett antal starka distributörer som är väl förebedda att sälja våra UR-robotar på den här strategiskt viktiga marknaden. Det känns som en mycket lovande start, säger Thomas Visti, internationellt försäljningsansvarig för Universal Robots.

Sedan Universal Robots sålde sin första robot 2009 har företaget vuxit snabbt och säljer nu sina robotar via 130 distributörer i över 40 länder över hela världen. I Sverige är intresset att sälja UR-robotar också stort och nyligen presenterades flera nya distributörer. Robotarna används för att automatisera produktionen i en mängd olika svenska branscher bland annat livsmedelsindustri, telekom och kosmetik.

Listan över samtliga distributörer finns här.

I veckan visar Universal Robots sina robotar på mässan Automate 2013 i Chicago, USA, se bilder från mässan här. I Sverige ställer Universal Robots bland annat ut på mässan Automation den 17-18 april 2013 på Malmömässan.

För mer information

Universal Robots presskontakt i Sverige:

Åsa Hart

Hart Communications

Tel: +46 76 322 05 00

E-post: asa.hart@hartcommunications.se