Danska robottillverkaren Universal Robots växer i Sverige och tecknar nu avtal med två nya återförsäljare för att möta det ökande intresset. Quiptec och EU Robot service Sweden kommer från och med nu att kunna erbjuda lättviktsrobotarna UR5 och UR10 till svenska företag inom tillverkning och industri.

Smålandsbaserade Quiptec är främst inriktade mot plastindustrin och tillför kompetens i återförsäljarledet inom marknadsföring, försäljning och service. EU Robot service Sweden i Lidköping erbjuder ett brett sortiment av både begagnad och ny robotutrustning.

– Vi märker en ökad efterfrågan på små och flexibla industrirobotar i Sverige. Många inser hur stora besparingar de kan göra genom att automatisera sina processer. Eftersom våra robotar inte kräver någon avskärmning och kan programmeras av kunden själv så kan införandet göras snabbt och enkelt, vilket jag tror är en viktig förklaring till framgångarna, säger Kristian Hulgard, Universal Robots regionansvarige för Sverige.

Robotarna UR5 och UR10 har sålts till svenska företag framförallt inom segmentet små och medelstora företag. Exempel på svenska kunder är Nordic Sugar, Brodit, Depend Cosmetic och Induktionsvärme AB. Intjäningstiden för Universal Robots robotar ligger normalt mellan 3 och 8 månader. Sedan tidigare samarbetar Universal Robots med flera andra återförsäljare i Sverige. Klicka här för en översikt.

För ytterligare information kontakta:

Kristian Hulgard

Area Sales Manager, Universal Robots

Tel.: +45 69 66 99 13

Mobil: +45 28 14 15 61

E-post: khu@universal-robots.com

Universal Robots presskontakt i Sverige:

Åsa Hart Hart Communications

Tel: +46 76 322 05 00

E-post: asa.hart@hartcommunications.se