Nyligen tecknades ett partner- och distributionsavtal mellan Siemens och Lönne Scandinavia kring Siemens nya växelmotorserie Simogear.

Lönne Scandinavia är ledande totalleverantör av elmotorer, frekvensomriktare och transmissionsprodukter sedan 1949 med en bred säljstyrka i Sverige, Norge, Danmark och Finland, kommer att sälja, distribuera, serva och reparera Siemens nya växelmotorserie Simogear.

Lönne Scandinavia är specialist inom elektromekaniska produkter, tjänster och lösningar och är ensam om att erbjuda skräddarsydda lösningar på den nordiska marknaden. Med utgångspunkt från Lönne Scandinavias stora huvudlager i Helsingborg och service- och reparationsverkstäder runtom i Skandinavien kommer Lönne att kunna förse marknaden med de nya växelmotorerna inom korta tidsspann.

– Vår målsättning är att ta marknadsandelar och det är jag övertygad om att vi kommer att göra med Simogear och samarbetet med Siemens. Den nya Simogear serien öppnar också nya möjligheter för att öka leveransen av Siemens växelprogram på marknaden genom oss som partner med vår tillväxtstrategi och one stop shop-strategi, säger Ole Jacob Myre, CEO för Lönne Group.

– Det finns en stor marknad för växelmotorer i Sverige och i hela Norden och med vår nya serie har vi alla möjligheter att ta en stor del av den marknaden. För att kunna gå ut brett på marknaden behövs starka service- och logistikpartners. Lönne är en utmärkt spelare som täcker hela Norden och som kan erbjuda ett mycket bra service- och logistikkoncept till kunder i hela Norden, säger Frank Golüke, divisionschef för Drive Technologies på Siemens i Sverige.

För ytterligare information kontakta:

LÖNNE SCANDINAVIA AB,

Sales Manager Lönne Sweden, Sven Andersson

Tel Direct line +46 (0)42 38 07 64 – Cell +46 (0)708 75 03 43

e-post: Sven.andersson@lonne.com

Siemens AB

Presschef Caroline Rylander

Tel: 08-728 14 56 mobil: +46 (70) 728 14 56

e-post: caroline.rylander@siemens.com