Sandvik Coromant, som är specialister på skärverktyg och verktygssystem, introducerar två nya koncept för produktiv borrning av djupa hål speciellt avsedda för stora håldiametrar – CoroDrill® 801 och CoroDrill® 818.

 

CoroDrill 801 är utformat för säkrare borrprocesser i svårspånande material. Med en stabil konstruktion och den allra senaste skär- och stödlisttekniken för bättre funktion med bibehållen skärlivslängd, erbjuder borret utmärkt spånkontroll. Den förbättrade spånavgången underlättas också av ett antal nyskapande tekniska egenskaper, till exempel förbättrad utformning av skärvätskekanaler och spånöppningar.

 

En annan fördel är att CoroDrill 801 är så enkelt att använda. Till exempel ett slipat område för kontroll av rundgångsnoggrannhet, samtidigt som införande av en timing-markering som underlättar positionering i borröret. Det finns även en radiell justering på 2,5 mm som ger större flexibilitet i diameterområdet 66,7 till 165,1 mm.

 

En mängd fördelar

Bearbetningssäkerhet, flexibilitet och justerbarhet är också tre viktiga teman för det nya sänkborrningsverktyget CoroDrill 818 för djupa hål. Hög processtabilitet säkerställs tack vare skärlägesgränssnittet med T-rail och nya TXN-skär med bättre sort och geometri.

 

Finns i diametrar från 65 till 222,2 mm med en radiell justering på 2, 5 eller 8 mm. Det här stabila och lättanvända verktyget erbjuder optimerad spånavgång, stor radiell justerbarhet och en timing-markering för enkel positionering i borröret.

 

Avancerade applikationer

Både CoroDrill 801 och CoroDrill 818 är särskilt effektiva vid borrning i sega material som superlegeringar och titan, och kan även användas för arbetsstycken i stål och rostfritt stål. Typiska applikationer är inom olje- och gasindustrin, flygindustrin och stålverk.

 

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com/se

Bildtext: Bearbetningssäkerhet, flexibilitet och justerbarhet är också tre viktiga teman för det nya sänkborrningsverktyget CoroDrill 818 för djupa hål

Bildtext: CoroDrill 801 är utformat för säkrare borrprocesser i svårspånande material