Alfa Lavals kärnverksamhet baseras på tre nyckelteknologier: värmeöverföring, separering och flödeshantering. Alla tre har stor betydelse för industriföretag och Alfa Lavals tekniska expertis innehar här en ledande ställning.

Alfa Lavals produkter säljs i cirka 100 länder, i 50 av dessa finns egna försäljningsorganisationer. Företaget har 20 stora produktionsenheter (12 i Europa, sex i Asien och två i USA) och 70 servicecentra. Idag är man totalt 11 500 anställda över hela världen. Flest anställda finns i Sverige med 1 900.

Gustaf de Laval var ett stort tekniskt geni. Bland hans uppfinningar kan nämnas centrifugalseparatorn och den första fungerande ångturbinen. Han hann med att registrera 92 patent och starta 37 företag. År 1883 skapade han och hans partner Oscar Lamm Jr. företaget AB Separator, föregångaren till dagens Alfa Laval.

Roger Karlsson, Team Manager i Eskilstuna, berättar om hur tankarna gick inför investeringen;

– Valet på Safan blev klart efter genomgång av vår kravspecifikation gentemot Safans prestanda. Vi gjorde även besök hos en verkstad som använder Safan, liksom besök och jämförelser mot konkurrenter. När vi hade samlat all information föll valet på Safan!

Safan har ett rykte om sig att vara en lyhörd samarbetspartner, som med sitt know how kan hjälpa kunden att optimera produktionsmetoderna inom tunnplåtsbearbetning. Safan har varit innovativa föregångare med flera olika tekniska lösningar såsom servodrift och hybriddrift av kantpressar och gradsaxar. Safans hybridgradsax sparar energi, har låg ljudvolym och en hög noggrannhet.

För mer information om Safan gradsax, kontakta en säljare på Din Maskin 0370-693400 eller besök www.dinmaskin.se