Jobro Plåtkomponenter är ett kunskapsföretag specialiserade på tillverkning av komplexa plåtdetaljer. Man erbjuder alla moment från simulering till färdig detalj i eget hus vilket möjliggör korta ledtider och hög flexibilitet vid konstruktionsförändringar under utvecklingsprocessen. Konceptet ger en kostnadseffektiv serieproduktion i mindre volymer.

Jobro Plåtkomponenter har gedigen kunskap inom verktygskonstruktion och produktion vilket är grunden för prototyp- och förserier i serietillverkningskvalitet. Detta ger en snabb och kostnadseffektiv omställning till serieproduktion. Företaget har en modern utrustning och investerar kontinuerligt för att höja produktiviteten samt bredda erbjudandet. Jobro Plåtkomponenter har en stabil finansiell historik och en aktiv ägarkrets som investerar och utvecklar bolaget vidare.

Tobias Ludvigsson, VD på företaget, berättar att man sedan tidigare har en Prima Power RAPIDO 3D-laser som man har varit väldigt nöjda med. Därför föll det sig naturligt att det blev ytterligare en Prima Power laserskärmaskin när det var dags att utöka maskinparken. Det är vi på Din Maskin såklart väldigt glada över!

Prima Power ZAPHIRO® från Din Maskin är en mycket snabb 2D-laserskärmaskin med högkvalitativa skäregenskaper.

De mest utmärkande egenskaperna/ möjligheterna

• Kompakt design – kräver liten yta för installation (35m2) exklusive skydd, filter och kylare.

• Linjärmotordrift – hög hastighet och acceleration ger korta cykeltider.

• Maskinstativ i Granit med lasergenerator integrerad – krävs inget speciellt fundament.

• System för automatiskt dysbyte (ATC) – flexibel produktion med snabba omställningar och obemannad drift utan manuella ingrepp.

• Mono lins strategi (BSC) – flexibel produktion med snabba omställningar och obemannad drift utan manuella ingrepp (alla material och tjocklekar med samma lins).

• Semi automatisk linscentrering – maskinen kontrollerar automatiskt och ger sedan operatören instruktion om justering krävs

För ytterligare information om Prima Power laserskärmaskiner, kontakta en säljare på Din Maskin, 0370-693400 eller gå in på www.dinmaskin.se.