Den 4–6 oktober arrangeras den tredje upplagan av EUROSKILLS 2012, Europas största yrkestävling inom den manuella, tekniska och teknologiska sektorn på Spa-Francorchamps tävlingsbana i Belgien. Hundratals tävlande från hela Europa samt experter och domare representerar 50 yrkeskategorier. EUROSKILLS syftar till att öka intresset kring yrkesutbildningar samt att höja kvaliteten och statusen på de tävlande yrkena.

 

I CAD/CAM och fräs-delen av tävlingen kommer Seco exklusivt att sponsra verktygen för att stödja de unga och skickliga tävlande som representerar hela Europa – representanter från Belgien, Finland, Luxemburg, Nederländerna, Storbrittanien, Spanien, Portugal och Norge medverkar.

 

Under tre dagar skall varje tävlande inom en given tidsram, producera tre komponenter enligt specifikationer från en expertkommitté. Seco kommer att tillhandahålla följande skärande verktyg: Fräsar (Quattromill, Turbo och Minimaster), hålbearbetningsverktyg (Perfomax, solida borrar och upprymning), brotchar (Precimaster), gängverktyg (Thread Master), solida ändfräsar (Jabro Solid2) och hållare (EPB).

 

‘Det här är ett fantastiskt tillfälle för Seco att stötta unga skickliga CAD/CAM och frästekniker med våra kvalitetsverktyg. Seco är en kompetensbaserad verksamhet och eftersom EUROSKILLS är ett utmärkt showcase för skickliga unga tekniker är vi glada att kunna vara med och bidra till tävlingen‘, säger Helga Dekempeneer, VD Seco Belgien.

 

Seco Tools är en ledande tillverkare av högpresterande metallbearbetningverktyg. Secos produktsortiment innefattar ett komplett program med verktyg och insatser för svarvning, fräsning, försänkning och metall- och träborrning samt kompletterande verktygshållarsystem. Med mer än 25 000 standardprodukter är Seco en komplett leverantör av lösningar för metallbearbetningsindustrin och utrustar verktygsmaskiner, från spindeln ned till skäreggen.
Företaget har sitt huvudkontor i Fagersta, Sverige, och finns representerat i fler än 50 länder över hela världen med 40 dotterbolag, distributörer och kanalpartners.

 

Mer information finns på: www.secotools.com eller kontakta följande personer

 

Seco Tools AB
Björnbacksvägen 2
737 82 Fagersta
Berg Per-Lennart
Phone : +46-223-40320
per-lennart.berg@secotools.com

Seco Nordic/ Sweden
73782 Fagersta
BJÖRKMAN Hans
Phone : 0046-223-40289
hans.bjorkman@secotools.com