AP&T har tagit fram en SpeedFeeder för vikter på upp till 240 kg, speciellt utvecklad för presshärdningslinjer. SpeedFeeder 240 tar hand om matningen av detaljer mellan ugn och press och är särskilt lämplig i applikationer med tunga gripdon.

 

– Det är en robust lösning som möter våra kunders behov av att även kunna utföra tunga lyft och förflyttningar på ett effektivt sätt. SpeedFeeder 240 är i grunden konstruerad för att matcha vårt ugnskoncept, Multilayer furnace, där flera ugnsmoduler staplas på varandra och där det krävs stor lyftförmåga, säger Per Arne Mattsson, produktansvarig på AP&T Advanced Automation.

 

SpeedFeeder 240 är den första av flera produkter som baseras på ett nytt standardiserat modulsystem. I programmet finns även SpeedFeeder 130 och så småningom kommer även monobars och transfermatare för krävande uppgifter att kunna produceras av samma moduler.

 

– Idén är densamma som vi sedan länge tillämpar för våra mindre SpeedFeeders. Genom att använda standarddelar kan vi snabbt ta fram en driftsäker och kostnadseffektiv lösning för varje kund. Med det nya programmet tar vi steget upp till en ny viktklass.

 

För mer information: Vänligen besök se.aptgroup.com/