Sandvik Coromant, specialist inom skärverktyg och verktygssystem, introducerar en helt ny typ av borr med utbytbar spets. CoroDrill® 870, för det mellanliggande håltoleransområdet IT9–IT10, är utformat för att spara tid och förbättra hålkostnaderna.

 

Den här nya och innovativa borrgenerationen kan skräddarsys för att optimera applikationer inom många olika diameterområden, steg och längder. De hål av hög kvalitet som effektivt genereras passar därför bättre för den efterföljande bearbetningen.

 

“Vi har tagit fram ett unikt och mycket säkert kopplingsgränssnitt mellan borrkroppen och spetsen som har utformats för att säkerställa hög tillförlitlighet och precision, samtidigt som det snabba och enkla spetsbytet hjälper dig att maximera den aktiva bearbetningstiden. Spetsbytet kan utföras när verktyget sitter kvar i maskinen, så slipper man slösa bort värdefull bearbetningstid. Corodrill 870 har dessutom en ny skäreggsgeometri och spånkanaler som ger en säker bearbetningsprocess med optimerad spånkontroll, höga matningar och en lång och tillförlitlig verktygslivslängd”

 

CoroDrill 870 finns i diameterintervallet från 12 till 20,99 mm (0,472 till 0,826 tum) och i längderna 3xD och 5xD som standard. I det första paket som lanseras ligger fokus på materialområdet ISO-P (stål).

 

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com/se