Dormer har ytterligare utökat sitt high performance program av gängtappar förmångsidig användning, med ett antal TiN-belagda gängtappar. (Titannitrid).

 

Som ett komplement till Dormers befintliga blanka och ånganlöpta metriskagängtappssortiment för mångsidig användning, har de nya tapparna betydligt högreslitstyrka och ökad produktivitet.

 

Gängtapparna finns i DIN- eller ISO-standard och med spåndrivande, alternativtspiralspårsgeometrier. De mångsidiga nya tapparna är intressanta för alla som jobbar med gängning i stål, höglegerade stål, rostfritt, koppar eller aluminium.

 

Beläggningens höga hårdhet innebär hög slitstyrka kombinerat med låg friktion.Detta säkerställer en avsevärt längre verktygslivslängd och bättre prestanda än förobelagda gängtappar.

 

Alla spiralspårstappar har en treradie profil med en konstant skärvinkel, som bidrartill säkrare spånbrytning. I kombination med ett väl tilltaget spånutrymme, lederdetta till säker spånevakuering och mindre risk för spåntrassel.

 

Torbjörn Ekestubbe, Teknisk Support, på Dormers huvudkontor i Halmstad säger;“Den optimala kombinationen av beläggning, material och geometri som användspå vårt nya gängtappssortiment ökar inte bara slitstyrkan. De får dessutom ett ännubredare användningsområde, vilket leder till minskad kostnad per gängat hål.”

 

För ytterligare information kontakta din Dormer-återförsäljare eller gå in på:www.dormertools.com