Bildtext: Finn-Power E-Brake Ergo hos Swegon i Tomelilla

Det är inom må bra-branschen Swegon verkar, med sina inomhusklimat får de människor att må bättre. Det man erbjuder varken syns eller märks och ändå lyckas de skapa en miljö där människor trivs. Det är det som driver dem framåt. 

 

I Tomelilla finns fabriken där samtliga luftdon och produkter för flödeskontroll tillverkas. Fabriken har 13.000 kvm produktionsyta, 130 anställda, en högteknologisk testanläggning och en egen utvecklingsavdelning. Produktionen är i stor del automatiserad och varje år tillverkas mer än 600.000 produkter som distribueras över hela världen.

 

Mikael Lindskog, är produktionsteknisk chef på fabriken i Tomelilla och berättar om tankarna de hade inför köpet av sin andra servoelektriska kantpress i Ergo-utförande:

– Eftersom vi har köpt ett antal maskiner tidigare av Din Maskin (bland annat Finn-Power kombilaser LB6, Finn-Power stans- klippcell SB6, servoelektrisk kantpress E-Brake 80 ton, samt haspel och riktverk från Dimeco) och är mycket nöjda med vårt samarbete så var valet inte så svårt. Vi tilltalades även av flexibiliteten för operatören som kan välja om han vill sitta eller stå och jobba samt att maskinen även har avlastningshyllor, avslutar han.

 

I Arvika hittar vi en annan Swegonfabrik. Med 17.000 kvm produktionsyta, 130 anställda, moderna testanläggningar och en egen avdelning för forskning och utveckling, kan fabriken kontinuerligt komma ut med nya innovativa produkter på marknaden.

 

Claes Carlsson, produktionstekniker på företaget berättar;

– Det är vår tredje E-Brake vi köper från Din Maskin. Det är en maskin vi har trivts mycket bra med och som har varit väldigt driftsäker. Vi är dessutom mycket nöjda med serviceorganisationen på Din Maskin vilket också är en viktig aspekt när vi gör en investering.

 

Safans kantpress, E-Brake, har en servoelektriskt driven pressbalk med en extrem noggrannhet. De faktorer som gör så många kunder nöjda med sin E-Brake är bland annat dess tysta gång och exakthet i bockningsoperationen. Viktigt att nämna är att en E-brake är fri från hydraulolja genom servodriften.

 

Ergo-maskinen som Swegon i Tomelilla har köpt har en öppning i stativet för en fotpedal. Den har även ett justerbart fotstöd samt ergonomistol och bord.

 

För ytterligare information om Din Maskins kantpressar, kontakta en säljare på 0370-693400.