Sandvik Coromant, specialist inom skärverktyg och verktygssystem, lanserar det snabbaste solida hårdmetallborret på marknaden – CoroDrill® 860.

 

Detta högprestandaborr finns som standard i längderna 3-8 x D och kan användas vid många typer av hålbearbetning med maximal reducering av kostnaden per hål i arbetsstycken av stål. Förutom konventionell borrning och paketborrning kan CoroDrill 860 med fördel användas för tillverkning av fasade och korsande hål, liksom hål genom lutande eller konvexa/konkava ytor. Spånavgångskontrollen är utmärkt vid höga skärdata i lång- och kortspånande material. Det innebär att borret alltid kan erbjuda problemfri borrning med höga matningar, vilket är bra för både hålkvaliteten och skärlivslängden.

 

Hemligheten bakom detta konkurrenskraftiga och ekonomiska borrkoncept är en helt ny geometri kombinerad med en nyskapande spånkanalform som erbjuder en skäregg optimerad för effektiv spånevakuering, framför allt vid högre penetreringshastigheter. En annan fördel är att de lägre skärkrafter som detta borr genererar leder till färre problem om man har instabila fixturer eller tunnväggiga komponenter.

 

Mer information finns på webbplatsen www.sandvik.coromant.com/se