AP&T har fått en ny order från Bang & Olufsen i Danmark. Under 2011 levererades en press och över 50 verktyg, nu är ytterligare en press på gång.

 

Utrustningen från AP&T används för tillverkning av högtalargaller i aluminium till bland annat BMW och Mercedes.

 

– Det är naturligtvis fantastiskt kul att få samarbeta med ett av världens mest kända varumärken. Sedan vi levererade den första pressen har affären utvecklats snabbt. På kort tid har vi tagit fram över 50 olika verktyg för avancerad formning av högtalargaller till olika bilmärken och i mars 2012 installerar vi ännu en ny press i B&O:s fabrik i Struer på Jylland, säger Per Josefsson, global försäljnings- och servicechef på AP&T.

 

Bang & Olufsen har en unik ställning i sin bransch. Ingen annan tillverkare av ljudanläggningar och teveapparater är så förknippad med högklassig design som B&O. På bara två år har företaget nu också erövrat förstaplatsen bland varumärken för ljudanläggningar till bilar i premiumsegmentet.

 

– AP&T var den leverantör som bäst svarade mot våra krav på pressar och verktyg. Till exempel är tillgängligheten väldigt viktig för oss. Vi kör korta serier och behöver byta verktyg fem, sex gånger per dag och då måste det gå snabbt och smidigt, säger Carsten Jensen, inköpschef på B&O.