Bild:Henrik Lyckvind, VD och operatören Kjell Johansson

Diac, som ligger 1 mil söder om Jönköping, startades 1973 och är familjeägt. Företaget har erfarenhet, kompetens och resurser som omfattar hela kedjan från råämne till färdig produkt levererad till slutkund. Den egna verkstaden, på 6 000 m2, är försedd med bl.a laserskärmaskin, kantpressar, svetsrobotar, kapmaskiner, monteringsavdelningar, lagerutrymmen mm samt en modern miljövänlig pulverlackeringsavdelning.

– Vi tittade på flera olika alternativ av fabrikat när vi inledde investeringsprocessen, berättar Henrik Lyckvind, VD på Diac. Förslaget vi fick från Johan Söderberg, säljare på Din Maskin, var det mest kompletta alternativet sett utifrån vårt behov. Det var därför inte svårt för oss att välja leverantör!

Diac investerar nu i utrustning från Dimeco och Omera. Dimeco är en fransk leverantör av bandmatningsutrustning och en av världens ledande tillverkare på området. Omera är en känd och välrenommerad presstillverkare och är en mycket stark och komplett leverantör.

Haspeln som Diac har beställt är en Dimeco S2371. Den klarar coils på 3000 kg samt en bredd på 520 mm med sidostöd. Haspeln har hydraulisk expandering och är utrustad med tryckarm med driven tryckrulle. För att underlätta införning samt återspolning av band har den också hydraulisk hjälpdrivning.

Riktverket är ett Dimeco R690. Det klarar plåttjocklek på 8 mm och 5 mm i full bredd som är 500 mm. R690 är utrustat med 7 riktvalsar. För att underlätta införning av band finns även hydraulisk enhet B3M(överföringsbrygga, kil och tryckarm) samt hydrauliskt överföringsbord.

Matarverket är ett Dimeco 1125 som klarar plåttjocklek på 6,35 mm och 5,5 mm i full bredd som är 510 mm. Man justerar enkelt i höjd inom +/- 100 mm. Styrningen som har valts är Dimeco Optimaster 2. Programstyrning IEC8 samt kontrollenhet SAP4 finns också.

Pressen är en 160 tons C-Press från Omera modell 160R6. Pressen har en bordstorlek på 1200×720 mm. 160R6 hanterar hastigheter upp till 78 slag/min och har ställbar slaglängd. Pressen har också utrustats med hydraulisk snabbfastspänning samt t-spårs lister för att underlätta verktygsbyten.

För ytterligare information om pressar och bandmatningsutrustning, kontakta en säljare på Din Maskin på tel 0370-693400.

För mer information om Diac AB vänligen besök deras hemsida