Ett system med en prestanda och flexibilitet som slår det mesta

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, uppgraderar det skalbara PLC-systemet, AC500, som har en prestanda och flexibilitet som slår det mesta. Systemet passar både maskinstyrning och industritillämpningar. Utmärkande för systemet är den höga hastigheten, det stora minnet på upp till 4MB och flexibiliteten som gör att man enkelt kan bygga ut systemet efter behov.

ABB:s PLC AC500 kan flexibelt anpassas till ett stort urval av applikationer. Några exempel på branscher är fastighetsautomation, livsmedelsindustri, kranar, maskinstyrning, marina applikationer och miljöteknik.

Stöd för olika kommunikationsprotokoll gör det enkelt att ansluta en AC500 till en befintlig standardfältbuss.

Modulärt plattformskoncept

AC500 har ett stort spann av prestandanivåer och skalbarhet i ett och samma koncept där många konkurrerande system kräver flera olika produktfamiljer för att nå samma funktionalitet.

– Det framgångsrika plattformskonceptet gör det enkelt och smidigt att anpassa hårdvaran efter applikationernas skiftande behov, en exklusiv möjlighet som är mycket uppskattat av våra kunder, säger Jonas Rehnberg, produktchef för ABB:s PLC-system.

En snabb och enkel montering resulterar i lägre installationskostnader. Modulerna monteras på DIN-skena eller på montageplåt. Anslutning kan ske med 1-, 2- eller 3-tråds teknik. Fritt konfigurerbara I/O-kanaler ger fördelar i hela projektet.

Mycket ekonomiskt

Det flexibla konceptet med flerfunktionsmoduler leder till ett minskat lager av reservdelar och därmed lägre kostnader. För hela AC500-serien krävs bara en enda programvara som bygger på CoDeSys och som uppfyller standarden IEC 61131-3.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 130 000 medarbetare.

AC500 – fördelar
• Skalbar
• Stort omfång av kommunikationsprotokoll för olika fältbussar
• Enkel och kontinuerlig utbyggnad tack vare gemensam programvara för alla CPU-storlekar
• Flera olika parallella protokoll kan användas samtidigt på samma CPU
• Snabbt utbyte med hjälp av modulbaserad hårdvara
• Smidig och enkel integrering av fältbussenheter
• Attraktivt pris i kombination med hög prestanda

För mer information, kontakta:

ABB Sverige:
Jonas Rehnberg                                                                                  Christine Gunnarsson
Produktchef                                                                                         Presschef
Svensk försäljning                                                                              Tel: 021-32 32 32
Tel. 021-32 55 62                                                                                press@se.abb.com
jonas.rehnberg@se.abb.com