”MSRS” från Kyocera är en 90° fräskropp med spåndelande skär. Fräsen finns från Ø80 till Ø315 mm. Skärkantlängd på vändskären är 18 mm. Den finns även som igelfärs vilket innebär att det går att få en maximal skärkantlängd på 60 mm när kroppen har fyra skär på höjden.

 

Detta innebär mycket hög avverkning, vilket kräver låga skärkrafter och stabil fräskropp. Kyocera har lyckats med det genom att utforma spånbrytningen och skärets egg på ett mycket finurligt sätt. Förutom det är skären spåndelande, vilket också får ner skärkrafterna och ger kontroll på spånorna.

 

Verktygets livslängd blir mycket gott tack vare låga skärkrafter, minimala vibrationer och stabil bearbetning. Något annat som också ger lång livslängd är att skären är belagda med den senaste tekniken som kallas för ”MEGACOAT”.

 

Verktygsekonomin blir mycket god tack vare att skären har 4 skäreggar.

 

För mer information kontakta

SmiCut i Ludvika, tel. 0240-182 30, fax 0240-182 35, info@smicut.se, www.smicut.se.