Vakuumspecialisten Schmalz presenterar nu det första moduluppbyggda systemet för att själv kunna skräddarsy vakuumlyftsystem snabb och enkelt.

Schmalz introducerade vakuumsystemet VEE på mässan Interpack 2011. Systemet är idealiskt för pick & place applikationer där kunden själv skräddarsyr sitt vakuumlyftsystem. Systemets uppbyggnad gör det anpassningsbart för förpackningsapplikationer alternativt laddning eller plundring av både topp- och sidoladdade maskiner.

Istället för att själv konstruera och tillverka detaljer och delsystem för att skapa ett vakuumlyftsystem kan nu systemintegratörer, maskinbyggare eller robotintegratörer själva konfigurera systemet helt enligt sitt eget behov. Systemet möjliggör ett stort antal kombinationer av alternativa vakuumkanaler, speciella vakuumzoner, anslutningsdetaljer samt sugkoppar.Alla ingående systemdetaljer kan laddas ned som CAD-filer från www.schmalz.com.

Modulsystemet VEE från Schmalz möjliggör minimal tid för konfiguration av vakuumlyftsystem med alltifrån en enda sugkopp till mer komplexa lyftsystem med upp till 12 sugkoppar med varierande storlek och placering. Sugkoppar väljs beroende på användningsområde och fysiska förutsättningar, exempelvis den flata sugkoppen SGPN för hantering av folie eller blisterförpackningar, den flata sugkoppen SPF för kartongmaterial eller bälgsugkoppen SPB4 för hantering av påsförpackningar eller ”flow wrap” förpackningar.VEE-systemet kan hantera vikter på upp till 2 kg med acceleration på upp till 10 g (100 m/s²) oavsett vilken typ av produkt som systemet hanterar. Detta innebär att VEE-systemet tillgodoser alla krav på snabba pick & place applikationer som exempelvis är utmärkande för förpackningsindustrin. Alla delar kan bytas på kort tid tack vare snabbanslutningsgränssnitt. En annan viktig fördel är de slanglösa distributionskanalerna för vakuum som är integrerade i systemet. Detta minimerar risken för läckage samtidigt som det säkerställer ökad effektivitet och verkningsgrad.

Alla ingående delar i VEE-systemet är tillverkade av den högpresterande termoplasten polysulfone (PSU), enligt riktlinjer från FDA. Genom detta val av material är alla delar motståndskraftiga mot t.ex. alkaliska rengöringsmedel och kan ångsteriliseras. Detta gör att VEE-systemet även är användbart i livsmedelsapplikationer.

För vidare kontakt:

SCHUNK INTEC AB

Tomas Berg

Product Sales Manager Automation

Tel. 08-554 421 00

Fax 08-554 421 01

tomas.berg@se.schunk.com

www.se.schunk.com