IRE METALL I GNOSJÖ INVESTERAR I EN PRIMA PLATINO

IRE Metall startade – i äkta Gnosjöanda – hemma i källaren 1989. Det började med maskinen “Berta”, specialkonstruerad för att tillverka handtag. Det gör hon än idag – dygnet runt! (Berta är outslitlig). Numera är hon i gott sällskap i en stor och avancerad maskinpark. Idag är IRE Metall ett växande företaget med ca 30 anställda och en omsättning som närmar sig 65 miljoner kronor. Sedan 2008 ägs IRE Metall av Swemix och ingår därmed i Swemix koncernen.

Maskinen som IRE Metall nu investerar i är en Prima Platino CP4000 för plåtformat 4000×2000 mm.

Roland Eidhall, VD på företaget, berättar:Johan Söderberg, säljare på Din Maskin kontaktade oss och berättade om Platinon med det större arbetsformatet 4000×2000 mm. Eftersom vi hade börjat titta på att investera in en ny laser tyckte vi att den lät spännande. Det extra stora arbetsområdet gör att vi ökar utnyttjandegraden på varje plåt och blir än mer konkurrenskraftiga på marknaden, avslutar han.

Det som kännetecknar Prima Platino är dess mycket höga dynamik. Den har en så kallad ”flygande optik” där arbetsstycket förblir stilla under hela arbetsprocessen. Den automatiska och programmerbara kontrollen av fokusläget och det snabba linsbytet gör att du lätt kan byta mellan olika material. Strukturen på maskinen är enhetlig; alla element är inbäddade i ett enda, lättransporterat block. Maskinstativet är tillverkat i syntetisk granit vilket är unikt för Primas lasrar. Maskinen är lättmanövrerad då den har full tillgänglighet på 3 sidor. Att den dessutom upptar väldigt liten golvyta är självklart ytterligare ett plus!

IRE Metall har dessutom bland annat utrustat sin maskin med:

• Laser Piercing Monitor (LPM) som ger en kraftig reducering av cykeltiden.

• Quick Piercing smörjningsanordning som tillåter perforering med mycket hög effekt och reducerar därför tiden kraftigt.

För ytterligare information om Prima Platino, kontakta Thomas Hägglund, Din Maskin, på tel 0702-788890.