Tre nya skärtyper för CoroMill® 316 – fräs med utbytbart huvud

 

Den 1 oktober lanserar Sandvik Coromant, specialister på skärverktyg och verktygssystem, tre helt nya skärtyper för sitt nyskapande frässystem CoroMill® 316 med utbytbart huvud. De nya utförandena, med två skäreggar vardera, ger maximal styrka och säkerhet för att du ska kunna lösa även de allra svåraste fräsproblem. De nya skären utökar skärdjupet för CoroMill 316-serien till 0,8 x Dc.

 

I serien ingår ett fullradiepinnfrässkär med en stark skäregg för vanliga bearbetningar i en mekanisk verkstad, t.ex. profilfräsning, aluminiumbearbetning och finbearbetning. Här finns också ett hörnradieskär för spårfräsning, fräsning mot skuldra, dykfräsning, planfräsning, rampning och bearbetning av fickor. Det ger extremt bra spånavgång vid spårfräsning. Slutligen erbjuds ett fasskär för fasfräsning av olika vinklar – optimalt för förborrning.

 

Systemet CoroMill 316 med utbytbara huvuden fästs i verktygsskaftet med en unik gängad koppling som ger både styrka och garanterad precision. Verktyget är baserat på geometrierna för CoroMill Plura och finns med Sandvik Coromants PVD-sorter.