För att möta den ökande efterfrågan från energi- och generatorsektorn lanserar Iscar en serie extra kraftiga standardverktyg för spårsvarvning. Dessa verktyg ger effektivare och säkrare bearbetning av T- och L-spår vilka är vanliga i turbinmaskiner. Tidigare fanns sådana verktyg endast tillgängliga som special och med mycket ”klenare” konstruktion. Viktiga applikationer är T-spår i turbinhjul, rotorer och hus gjorda av speciallegeringar.

 

LPGIR-skären är kraftigare än de jämförbara standard- eller specialskär som finns tillgängliga idag. De nya skären är mycket stabila och finns tillgängliga i ett urval av spånformare för invändig eller utvändig bearbetning i långspånande eller kortspånande material. Skärspetsen är mycket tjock och längre, vilket ger starkare grepp. Den kraftiga konstruktionen ger en styvhet som förbättrar finishen och ökar processens säkerhet. Den minskade risken för verktygsbrott och tillförlitligt ökade ingreppstiden innebär att ISCAR LPGIR-skär även kan användas för obemannad drift.

PR-spånformaren klarar både höger- och vänsterbearbetning medan den asymmetriska T-spånformaren används endast för vänstergående bearbetning. Som standard finns även P-spånformaren för begränsade, enklare bearbetningar inklusive kortspånande material. Ytterligare spånformare finns att få på förfrågan.

 

ISCAR LPGIR/L-skär finns tillgängliga i 2-5 mm´s skärbredd och klarar spår med skärdjup upp till 6,5 mm. För mer information kontakta Iscar Sverige AB på tel 018-66 90 60.