EMO 2011: Världsledaren inom CNC-system erbjuder tillförlitlighet, innovation och användarvänlighet

 

Echternach, Luxemburg – på EMO i Hannover (hall 25, monter D33) kommer FANUC Corporation att visa flera praktiska tillämpningar av sina senaste produkter för styrning och robotar som erbjuder lösningar för hög produktivitet och ger enorma fördelar inom tillverkningsindustrin. Här ingår den absolut senaste generationens CNC-system som är tillförlitliga, innovativa och smidiga att använda, de bästa och betydligt förbättrade produkterna inom servoteknik, samt en ny serie nya laserstyrningar för höghastighetsskärning med laser. FANUC kommer också att presentera ett stort antal automationskoncept som visar hur intelligenta robotar kan integreras med verktygsmaskiner.

 

30i/31i/32i MODEL B är den nya serien CNC-system från FANUC som passar perfekt för avancerade och komplexa verktygsmaskiner. Dess enastående egenskaper innefattar möjligheten att styra många CNC axlar i ett flertal kanaler. Jämfört med tidigare modeller har B-serien förbättrad prestanda och många nya funktioner samt nya funktioner för excenterpressar och laserskärning. Det nya CNC-systemet, serie 35i MODEL B från FANUC baseras på samma teknik som 30i-B-serien och har i första hand utvecklats för produktionsliner och hanteringsprocesser.

 

Med serien 0i/0i Mate MODEL D ger FANUC alla som tillverkar, uppgraderar och använder verktygsmaskiner, från nybörjarnivå till avancerad användning, ett unikt pris/prestanda förhållande. 0i-Model D är försedd med nanointerpolering, en funktion som uppfyller de högsta kraven på ytfinhet vid höga matnings- och spindel-hastigheter. Serien 0i-MD för fräsning kan hantera upp till sju axlar (fyra simultant) och två spindlar. Totalt åtta axlar/spindlar.

 

Vid svarvning kan 0i-TD hantera två kanaler och nio axlar (max sju per kanal) och fyra spindlar (max tre per kanal). Totalt 11 axlar/spindlar.

 

FANUCs nya Power Motion i MODEL A är en motionstyrning för ett brett användningsspektrum inom ”icke skärande” tillämpningar såsom hantering, pressning, lindning m.m. Med inbyggd funktionalitet för ”safety” kan systemet hantera upp till fyra kanaler och trettiotvå axlar (max fyra simultant), med CNC integrerad i panelen eller i elskåpet.

 

Den nya C-laserserien finns med märkeffekter på 2kW, 4kW och 6kW. Tillsammans med den senaste CNC-serien 30i/31i-L MODEL B uppnår man högre hastigheter, överlägset skärresultat, enklare underhåll, minskad energiförbrukning och ett bättre processresultat.

 

FANUC presenterar dessutom de bästa produkterna inom servoteknik med betydande förbättringar och ökad effekt. Förbättringarna innebär lägre energiförbrukning, högre tillgänglighet, enklare förebyggande underhåll och extremt hög noggrannhet.